Bridgestone Blizzak LM005 tesztgyőzelem az AUTO BILD Sportautó 2022-es téli gumiabroncstesztjén

vasárnap október 30, 2022

Csúcsteljesítmény a téli utakon (is): a Bridgestone Blizzak LM005 245/40 R19 méretben diadalmaskodott a német AUTO BILD sportautókra vonatkozó 2022-es téli gumiabroncstesztjén. A nedves és havas úton nyújtott kiemelkedő teljesítményével a Blizzak LM005 a neves, német szaklap szakértői szerint „példaértékű prémium gumiabroncs nagyon jó téli útviszonyokhoz tervezett tulajdonságokkal”. A tesztet az összkerékhajtású Cupra Formentor VZ5-re szerelve végezték, melyen kilenc, 19 colos gumiabroncs teljesítményét hasonlították össze. A mezőnyből egyértelműen kiemelkedett a Bridgestone népszerű téli utakra fejlesztett specialistája, amely a biztonsági szempontokat szem előtt tartva a legfontosabb kategóriák elsőségét birtokolta. Különösen a „rövid fékút havas és nedves útviszonyok között”, valamint a „dinamikus nedves és száraz úton nyújtott teljesítményét” nevezte meg az AUTO BILD a teszt kiemelkedő erősségeiként. Mindemellett a Bridgestone Blizzak LM005 „kellemes gördülési komfortjával, nagyfokú kormányzási pontosságával” és üzemanyag-takarékos gördülési ellenállásával győzte meg a tesztelőket. A Blizzak LM005 ezért kiegyensúlyozott teljesítményével és a téli útviszonyokhoz alkalmazkodó kiemelt tulajdonságaival „példás" minősítéssel végzett a mezőny élén.

A legjobb téli gumiabroncsok 2022-ből az Auto Express tesztelése alapján

vasárnap szeptember 25, 2022

Hat rivális száll harcba a legjobb téli gumiabroncs címért!

Elérkezett az időszak, amikor a járművezetők felkészítik autóikat a hidegebb hónapok időjárási szélsőségeire, és ezzel egyidejűleg ez az az időszak, amikor a megérkeznek az első téli gumi teszteredmények. Ahhoz, hogy autónk a legjobb teljesítményt nyújtsa, az évszakonkénti abroncscsere a legjobb megoldás. 

Continental AllSeasonContactTM: teljes kontroll minden évszakban

vasárnap szeptember 25, 2022

A Continental a lehető legjobb megoldást kínálja mindenkinek, aki prémium gumiabroncsot keres. A négyévszakos gumiabroncsok globális trenddé válásával a német technológiai vállalat nagyon aktívan dolgozott azon, hogy olyan abroncsokat fejlesszen ki, melyek mindenki számára megfelelő megoldást nyújtanak nyári és téli körülmények között is. A 2018-ban bemutatott AllSeasonContact™ már bizonyított az úton és a független teszteken egyaránt.

Continental SportContact™ 7 tesztgyőztes

vasárnap március 20, 2022

Büszkén tájékoztatjuk Önöket, hogy a legutóbbi gumiabroncsteszten, amelyeket ezúttal a sportauto végzett:

·         a SportContact™ 7-et tesztgyőztesnek nyilvánították.

A SportContactTM 7 ezt a tesztet KIVÁLÓ minősítéssel nyerte meg!

ADAC Teszt 2022: 185/65 R15 88H nyári gumiabroncsok

vasárnap március 13, 2022

Amikor a nappalok ismét hosszabbak lesznek az emelkedő hőmérséklet miatt vágyakozunk a közelgő nyár után. Ismét itt az ideje a gumiabroncs átszerelésnek. De melyik gumiabroncs a legjobb? A választ az ADAC abroncstesztje adja meg. Az ADAC idén 16 nyári gumiabroncsot tesztelt le a 185/65 R15 méretben, ami számos kisautóhoz megfelelő választás.

ADAC Teszt 2022: 215/60 R16 99V Nyári gumiabroncsok

vasárnap március 13, 2022

Melyik gumiabroncs a legjobb a középkategóriás járművekhez? A választ az ADAC abroncstesztje adja meg, amely a jelenlegi modelleket vizsgálja vezetési és biztonsági jellemzők, valamint kényelmi és gazdaságossági szempontok alapján. Ezúttal a tesztben: a 215/60 R16-os méret az V. sebességosztályban 240 km/h-ig.

Hogyan tartsam karban gumiabroncsaimat?

kedd szeptember 29, 2020

Sokan szokták kérdezni, hogy mi a legjobb módja a gumiabroncsok karbantartásának, hogyan lehet megőrizni a gumiabroncsok tulajdonságait. Sokan elfelejtik, hogy az autó négy, tenyérnyi nagyságú felületen érintkezik az útfelülettel. Ezért rendkívül fontos, hogy megőrizzük a gumiabroncsok minőségét biztonságunk érdekében. 

Profilmélység! Hogy is van ez?

kedd szeptember 29, 2020

A gumiabroncs elhasználtságát jelző egyik fő tényező a kopás: a szabályok 1,6 milliméteres minimális profilmélységet írnak elő, szinte minden gumiabroncson van minimális profilmélységjelző (TWI − Treadwear Indicator). Ez egy jól látható kitüremkedés valamelyik szélesebb, központi vízelvezető csatornában, ami jelzi, hogy ha a körülötte lévő mintázat erre a szintre kopott, akkor a gumi megérett a cserére. Az ADAC gumi tesztelői még komolyabban veszik a dolgot: szerintünk a téli gumi esetében már 4 milliméteres profilmélység alatt kopottak, nyáriak esetében pedig 2,5−2 mm alatti profillal már ne nagyon közlekedjünk.